Ufófigyelő csoportot hozott létre a Pentagon

A Pentagon bejelentette egy új szervezet, a Repülő Tárgyak Azonosítását és Kezelését Koordináló Csoport (AOIMSG) megalakulását, melynek feladata az UFO-ügyekről szóló jelentések kivizsgálása lesz. 

Bármilyen légi tárgy behatolása a speciális célú légterekbe repülési és a műveleti aggályokat vet fel, és nemzetbiztonsági kihívásokat is jelenthet” – közölte az Egyesült Államok védelmi minisztériuma, a Pentagon, hozzátéve: legyen szó azonosított vagy azonosítatlan tárgyakról, minden esetben nagyon komolyan veszik a behatolásokról szóló jelentéseket, és mindegyiket ki szeretnék vizsgálni.


A Pentagon még tavaly áprilisban tett közzé három videót, amelyeken UAP-ok, azaz azonosítatlan légi jelenségek láthatók. Később több ilyen felvétel is napvilágra került, majd a kormányzat idén júniusban közzétett egy jelentést is, amelyben 144 esetről számoltak be. Ugyan a jelentés nem zárja ki annak lehetőségét, hogy földönkívüli lényeket észleltek a felvételek készítői, hozzáteszik, hogy egyes esetek lehetnek akár természeti jelenségek, vagy épp egy másik ország – például Kína vagy Oroszország – technológiái is, továbbá az sincs kizárva, hogy helyi, azaz amerikai szervezetekhez köthetőek a látott események.

Az egyik legutóbbi UFO-észlelés augusztusban végén történt, ekkor egy katonai és egy kereskedelmi repülő pilótája lett figyelmes egy világzöld ufóra Kanada fellett, amely berepült a Szent Lőrinc-öböl feletti fellegekbe, majd eltűnt.

Fontos megjegyezni, hogy a földönkívüliekre bár gyakran használják az UFO kifejezést, valójában ez nem teljesen fedi a valóságot: az UFO azonosítatlan repülő tárgyat jelent, amelyről nem tudják kié, honnan jött, merre tart, és pontosan mi is a célja.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?