Kép: Cnet

Gőzerővel zajlik a CES 2022, benne például olyan érdekességekkel, mint a szívritmust, és az idegi aktivitást mérő okosmérlegek. 

Mindannyian tapasztaljuk, hogy lassan minden eszközünk okos lesz, legyen az ébresztőóra, hűtőszekrény, vagy éppen mérleg. A Vegasban zajló CES 2022 (amire a Microsoft nem ment el) többek között ez utóbbiak világába is bepillantást enged. Például a Withings Body Scan-nel, ami egy olyan szobamérleg, amely nem csupán a súlyt, és a szokásos egyéb dolgokat (BMI, testzsír, stb) méri, hanem egészen mást is. A Withings évek óta készít Wi-Fi csatlakoztatható mérlegeket, és ez a legújabb kiadás az idegaktivitást és a szívritmust is figyeli. Az eszköz megjelenése 2022 második felére várható, de azt még nem tudni, mibe fog kerülni.

Kép: MacRumors

De ne is ezekkel az apróságokkal foglalkozzunk, hanem az érdekességekkel. A gyártó szerint a Body Scan a lábakban található verejtékmirigyek idegaktivitását egy kis egyenáram alkalmazásával képes nyomon követni, és ebből egy pontszámot továbbít a Withings alkalmazásba. A vállalat szerint az életmódváltás, például az egészséges táplálkozás és a testmozgás javíthatja az idegi aktivitást, és reméli, hogy a testösszetétel mellett ezt is nyomon követik majd a felhasználók. A mérleg EKG-t is képes rögzíteni a szívritmuszavarok észlelésére, valamint képes a szívfrekvencia és az érrendszeri állapot kimutatására. Ezek a leolvasások a Withings alkalmazás segítségével tárolhatók és megoszthatók az egészségügyi szakemberekkel. A mérleg egyike az elmúlt hónapokban debütált számos olyan eszköznek, amelyek több egészségügyi adatot próbálnak belegyömöszölni a mindennapi használatban lévő tárgyakba. A Movano Ring, amely szintén ezen a héten debütál, olyan életjeleket kíván nyomon követni, mint a pulzusszám és a vér oxigénszintje, míg az Amazon nemrég megjelent Halo View-ja arra törekszik, hogy egy előfizetéses rendszerben egészségügyi információkat nyújtson.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

 

ForrásCnet