Telenor: Sokat nyomkodtuk a telefont Szilveszterkor

Hosszabb beszélgetések, több mobilnet, kiugró éjféli SMS forgalom, ez jellemezte a Telenor hálózatát a 2021.december 31. 00:00 és 2022. január 1. 23:59 közötti időszakban. 

Január elején a korábbi évekhez hasonlóan, összesített értékek alapján adatforgalom, SMS és hanghívások szempontjából elemezte a hálózatán keletkezett forgalmat a Telenor. Ezek alapján elmondható, hogy az előző év hasonló időszakához képest nagyságrendileg azonos mennyiségű hanghívást indítottak, de átlagosan 15-20%-kal hosszabb hívásokat bonyolítottak a Telenor ügyfelei. A vizsgált két napon belül az indított hívások számát tekintve az újév első órájában kiugró mennyiségű hívás indult, ez a környező órákhoz képest 6-13-szoros növekményt jelentett, ami e tekintetben még a teljes ünnepi időszakot vizsgálva is egy rekorder órának számított.


Ami a más országokba indított (nemzetközi) hívásokat illeti, a z év utolsó napján, az esti órákban többen telefonáltak külföldön élő barátaiknak, családtagjaiknak, mint egy átlagos nap estéjén, és az újév első órájában több országba – például az Egyesült Királyságba, Lengyelországba, Romániába – kiugró mennyiségű hívás indult; többszöröse az ezt megelőző és követő órákhoz képest.

telenor forgalom
Fotó: Telenor

Az SMS szokás szerint csökkenő tendenciát mutat az előző év hasonló időszakához képest idén 10%-kal kevesebb rövid szöveges üzenetet küldtek a Telenor ügyfelei ebben az időszakban. Ugyanakkor az idei időszakot vizsgálva látható, hogy az SMS továbbra is az újévi köszöntés egyik eszköze: az éjfél utáni órában az előző és azt követő órákhoz képest 3-8-szorosára nőtt a forgalom.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?