Feleslegessé teszi a John Deere a traktorosokat

Tessék, itt egy újabb munkakör, amit elsöpör a technológia, hiszen a John Deere erőgépeibe sem kell már traktoros, mert mennek azok maguktól is. 

Oké, kicsit drasztikusan fogalmaztunk, hiszen nem az történik, hogy a traktorosok holnaptól otthon maradhatnak, mert elviszi helyettük a gépet a mesterséges intelligencia. Fontos megemlíteni, hogy a John Deere sem a becsületes traktorosok munkáját szeretné elvenni, hanem a gazdák életét kívánja egyszerűbb tenni az önvezető erőgépekkel. Ezért kombinálták a Deere 8R traktort, a GPS-vezérlőrendszert és az új, fejlett technológiákat, hogy egy teljesen autonóm változatot készítsenek, amely még ebben az évben elérhető lesz. A rendszer hat pár sztereokamerával van felszerelve, amelyek 360°-os akadályfelismerést és távolságszámítást tesznek lehetővé.


Az általuk rögzített képeket ezután egy neurális hálózat dolgozza fel, amely körülbelül 100 milliszekundum alatt osztályozza az egyes pixeleket, és meghatározza, hogy a gép tovább haladjon-e vagy megálljon, attól függően, hogy akadályt észlel-e. A geofence lehetővé teszi, hogy az autonóm traktor folyamatosan ellenőrizze a helyzetét, biztosítva, hogy a terület határain belül maradjon. A gazdálkodók a John Deere Operations Center Mobile alkalmazással indíthatják el a gépet, és közvetlenül a mobileszközükről felügyelhetik azt. Ez hozzáférést biztosít az élő videókhoz, képekhez, adatokhoz és mérőszámokhoz, és lehetővé teszi a gazdálkodó számára a sebesség, a mélység és egyéb beállítások szabályozását. Bármilyen munkaminőségi rendellenesség vagy a gép állapotával kapcsolatos probléma esetén a gazdálkodók távolról értesítést kapnak, és a gép teljesítményének optimalizálása érdekében elvégezhetik a beállításokat” – közölte a vállalat.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?