Kép: Techeblog

Létezik egy férfi, aki a használhatatlanná vált Citroën 2CV-jét addig reszelgette a sivatagban, amíg motor nem lett belőle, amivel tovább tudott menni. 

Viszonylag kevesen vannak, akik olyasmire képesek, mint Emile Lerey, aki egy marokkói utazás során különös élményben részesült. Elmondása szerint 1993-ban immár sokadjára járt az országban, és ezen az útján éppen Tan-Tanból igyekezett a Tilemsen nevű kis faluba. Ám nem jutott el a céljához, mivel a katonaság megállította, és arra kényszerítette, hogy forduljon vissza. Mivel Lerey elég sokat utazott már, nem igazán szeretett volna engedelmeskedni, de Marokkó pont nem az az ország, ahol kekeckedni kívánt a fegyveres erőkkel, ezért mégis visszafordult.

Ám néhány kilométer múlva nekihajtott egy hatalmas kőnek, ami kiütötte alóla az első tengelyt, és megrongálta az alvázat. Egyértelmű volt, hogy a jármű nem folytathatja az útját, ezért a férfi úgy döntött, motor lesz belőle. Első körben eltávolította a karosszériát, amit aztán egyfajta menedéknek használt abban a 12 napban, amíg bütykölt. A bizarr kinézetű kétkerekű motorja a vezető előtt kapott helyt, és abszolút kézműves termék az ülése is, de a legnagyszerűbb dolog a gombos indítás lett. Tan-Tanba érve azonban nem lett vége a kalandnak, hiszen a hatóságok 450 eurónak megfelelő helyi fizetőeszközre büntették, mivel járműve nem felelt meg a forgalmiban szereplő Citroën 2CV típus műszaki specifikációinak.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

 

ForrásTecheblog