Nagyon cuki lett a Citroën elektromos buggy koncepciója

A teljes nevén Citroën My Ami Buggy Concept egy villanyos kisautó, amivel bárhol megállhatunk egy füzetbe jegyzetelni. 

Kétségtelen, hogy a francia autókkal kapcsolatban akadnak előítéletek, holott ezek a gyártók már régen maguk mögött hagyták azt a korszakot, amikor volt alapja a fikázásnak. Természetesen hibák mindig vannak és lesznek, csak ezek száma nem mindegy, de ez nem is tartozik szorosan a tárgyhoz. Most koncentráljunk inkább a Citroën My Ami Buggy Concept nevű kis cukiságra, ami első ránézésre egy túlgondolt golfkocsinak néz ki, de egyáltalán nem az. Alapvetően egyébként egy átalakított Citroën Ami Electric-ről van szó, és az elképzelés az volt, hogy egy apró kalandjármű legyen, amely bárhová eljuthat. A külső módosítások között szerepel egy LED-es fénycsík a tető elején, és ajtók helyett átlátszó esőálló panelek vannak.


Rendelkezik még egy közvetlenül a szélvédő fölé szerelt napellenzővel, valamint kapott széles „sárgumikat” annak érdekében, hogy boldoguljon a problémásabb felületeken is. Belül Advanced Comfort üléspárnákat találhatóak, és az ülések pillanatok alatt kivehetők, hogy le lehessen mosni őket, amennyiben bekoszolódnának. Ez azért lehetséges, mert tulajdonképpen két, egymásra helyezett „héjból” állnak. A tárolóhelyek mindegyike saját funkcióval rendelkezik az utastérben, és egyes rekeszek akár ki is vehetők, hogy például piknikkosárként szolgáljanak. Az utasoldali ajtónyíláson lévő pohártartóban egy töltőkábel is van, hogy életet tudjunk lehelni az energia iránt szomjazó okostelefonunkba.  Mint a videóban is látható, a Citroën My Ami Buggy Concept segítségével nagyon könnyű búvárkodni, vagy éppen a motorháznak dőlve jegyzetelni, szóval hasznos kis szerkezetről van szó. Kinézetre egyébként nagyon is tetten érhetők rajta azok a vonások, amiket például a C3 is tartalmaz, az összkép pedig egy nagyon szerethető, szinte már cuki kis járművecskét mutat.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?