Egy új kutatás szakértői úgy gondolják, hogy két, a kenderben található vegyület képes megakadályozni a koronavírus-fertőzés kialakulását.
A kutatók nap mint nap komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy olyan vegyületeket, illetve összetevőket találjanak, amelyek hatásos védelmet jelentenek a koronavírus által okozott betegségek kialakulása ellen. Az egyik legújabb tudományos vizsgálat meghökkentő eredményt hozott: az Oregoni Egészségügyi és Tudományegyetem tudósai szerint a kannabisz vegyületei segítséget jelenthetnek abban, hogy a koronavírusos páciensek komolyabb tünetek és szövődmények nélkül átvészeljék a megbetegedést.
A Journal of Natural Products című folyóiratban hétfőn publikált átfogó tanulmány szerint a kannabiszban megtalálható kannabigerolikus és kannabidiolikus sav (CBGA és CBDA) hatásos a koronavírus különböző variánsaival szemben. Az eredmények szerint a szóban forgó két vegyület kötést tud kialakítani a vírus fehérjetüskéjével, ezzel pedig képes megakadályozni, hogy a vírus bejusson a sejtekbe, és súlyos megbetegedést okozzon a szervezetben.
Amint arra a Forbes is felhívja a figyelmet, a kutatást vezető Richard van Breemen elmondása szerint leginkább étrendkiegészítőkben érdemes gondolkodni, és semmiképpen nem ajánlott elszívni a kannabiszt, ugyanis hő hatására a hasznosnak ítélt anyagok veszítenek a hatékonyságukból. Fontos kiemelni továbbá, hogy egyáltalán nem javasolt ezen vegyületek kúraszerű alkalmazása azon betegeknek, akik kórházban vagy súlyos állapotban vannak.
[sc name=”facebook” ][/sc]