Katy Perry legújabb űrtémájú videóklipjében Elon Musk holdra szánt Starship űrhajója is felbukkan, legalábbis egy, az űrhajúra nagyon emlékeztető, kicsinyített modell képében.   

Az amerikai énekesnőről köztudott, hogy jóban van a SpaceX-szel és Elon Muskkal, és az űrtéma is közel áll a szívéhez, nem ez ugyanis az első alkalom, hogy ilyen témájú videóklip készül a dalaihoz. Legújabb, „When I’m Gone” című futurisztikus klipjében a SpaceX újgenerációs űrhajóját szúrták ki a rajongók, bár értelemszerűen nem a valódi, hanem egy, a járműre nagyon hasonlító jármű látható a felvételen.

Ha ez még nem volna elég, az énekesnő mellett a Boston Dynamics híres robotkutyája is felbukkan, ráerősítve arra a feltételezésre, hogy valóban a SpaceX jelenleg is fejlesztés alatt álló űrhajójára szerettek volna utalni a készítők. Köztudott ugyanis, hogy a sokak által ismert robotkutya, Spot teljesít szolgálatot a SpaceX texasi kilövőállomásán, a robbanások után velük vizsgáltatják át a helyszínt, ahol veszélyes, emberre ártalmas anyagok is lehetnek. Bár hivatalosan nem erősítették meg, hogy az űrhajó valóban a Starship mintájára készült, az utalások elég egyértelműnek tűnnek.

Musk tervei szerint 2024-ben indulna az első Starship-hajó a Holdra, majd később ez lenne az a szerkezet, ami a Marsra is elszállítaná az embereket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!