Egy újabb remek magyar találmány, amelynek felállva tapsolhat a világ!

A SignAll jelnyelvet tanító Magyar jelnyelvi ABC applikáció a mesterséges intelligenciának és egyedülálló képfeldolgozó algoritmusoknak köszönhetően a felhasználók könnyedén elsajátíthatják és gyakorolhatják a magyar jelnyelv alapjait.

Az alkalmazást fejlesztő SignAll Technologies Zrt. a Vodafone Digitális Díj keretében nyert támogatást ahhoz, hogy az Egyesült Államok és Kanada után immár a magyar felhasználók számára is elérhető legyen a a mesterséges intelligenciára és egyedülálló képfeldolgozó algoritmusokra épülő applikáció. Az alkalmazásban egy instruktor mutatja be a különböző jelnyelvi kézformákat és a gyakori hibákat, ill. a mesterséges intelligenciának köszönhetően a gyakorlásban is segít azáltal, hogy felismeri, a felhasználó a jelnyelvi ABC melyik kézformáját mutatja.


A jelnyelv a beszélt nyelvekhez hasonlóan országonként, ill. nemzetiségenként különböző, így az amerikai jelnyelven már jól működő alkalmazás módosítására volt szükség ahhoz, hogy az a magyar jelnyelvi daktil ABC-t is felismerje és Magyarországon is használható legyen. A SignAll Technologies Zrt. ehhez nyert támogatást a 2021-es Vodafone Digitális Díj Digitális Oktatás kategóriájának harmadik helyezettjeként.

Az alkalmazásban elérhető, közérthető, tájékoztató videók segítik a jelnyelv népszerűsítését, ill. a siket kultúra megismerésében is támogatják a felhasználókat. A Magyar jelnyelvi ABC ingyenesen letölthető a Google Play és App Store áruházakból. Az alkalmazás használatához arra alkalmas okoseszköz szükséges, amely rendelkezik előlapi kamerával.

[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?