Hatalmas csalódás az iPhone 13 mini

Nagyon gyengék a mini modell eladásai, többek között ez az oka, hogy nem lesz iPhone 14 mini. 

2020-ban az Apple újra életet vitt a kompakt, de prémium mobilok világába az iPhone 12 minivel, ami azonban eladások terén csúfos bukásnak bizonyult. Akkor arról beszéltek, hogy az iPhone 13 mini lesz az utolsó apró modell, a helyét egy nagy kijelzős modell veszi át. Most kiderült, hogy az iPhone 13 mini szintén bukás, ami az eladásokat illeti.


A Counterpoint Research adatai szerint Kínában az eladások 51 százalékát tesz ki az iPhone 13, míg 23 és 21 százalékát az iPhone 13 Pro Max és az iPhone 13 Pro. Az iPhone 13 mini pedig csak 5 százalékot jelent a szérián belül.

Érdekesség, hogy bár hangos a kompakt mobilok rajongótábora, azok más gyártónál sem fogynak jól: a Galaxy S10e is sorozata legkevésbé népszerű modellje volt például. Az iPhone 12 mini tavaly a széria globális eladásainak 20 százalékát sem tette ki egyébként, feltehetően azért, mert az iPhone SE eleve házon belüli ellenfél, olcsóbban.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: fuentitech, Hindustantimes, Counterpoint Research

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?