Kép: Techeblog

Öt évig minden nap lőtt egy szelfit, aztán úgy döntött, NFT-ként értékesíti, és mire kettőt pislogott, máris dollármilliomos lett belőle.

Az indonéziai Sultan Gustaf Al Ghozali, egy indonéziai diák 2017 óta minden nap készít magáról egy szelfit, ami maximum kicsit fura, de egyáltalán nem őrült gondolat. Kitartóan, éveken át tartotta magát az elhatározásához, mígnem eljött 2021 decembere, amikor ezen képek segítségével szinte instant milliomos lett belőle.  Hogy miért? Úgynevezett nem helyettesíthető zsetonokként feltette őket az OpenSea NFT piacterére, ahol aztán egymást taposták a vevők. Akadt olyan szelfi, ami 0,9 ETH-ért (Ethereum) ment el, ami nagyjából 450 000 forintnak felel meg.

Ghozali a felhasználókat arra kérte, hogy ne éljenek vissza a képeivel, mert a szülei nagyot csalódnának benne. Szerinte egyébként a jövőben simán elképzelhető, hogy minden vagyon, legyen az műalkotás, vagy valami üzleti jellegű dolog, NFT formát fog ölteni. Az NFT-ről pedig azt kell tudni, hogy mostanában egész komoly elterjedést mutat, bár hétköznapi fejjel szinte érthetetlen a létjogosultsága. Amolyan digitális tulajdonként kell elfogadni, ami valójában egy olyan kódsor, ami valamilyen digitális tartalom eredetiségét igazolja. Úgy kell elképzelni, mint például egy Rembrandt képet, amiből csak és kizárólag egy van a világon. Nos, az NFT is ilyen, de nem kézzelfogható dolog, hanem digitális. Maga a nem helyettesíthető zseton dolog 2017-ben indult útjára, és mostanra meglehetősen kinőtte magát. Az NFT világban kriptovalutáért, jelen esetben Ethereumért vásárolhatunk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

 

ForrásTecheblog