nők biztonságban alkalmazás
Fotó: Mashable

Egy sor okostelefonos alkalmazást tesztelnek egy angol kisvárosban, hogy a városban lakó nők biztonságban érezhessék magukat az utcákon.

A nők gyakran az utcán is veszélyben is érzik magukat, és bár a nyilvános helyen történő zaklatás, támadás során sok esetben vannak szemtanúk, gyakran előfordul, hogy senki sem siet az áldozat segítségére. Ilyen szeméremsértő magatartások vagy támadások ráadásul bárhol előfordulhatnak, az utcán, a parkolóházban, a parkban, és sajnos még a lakásunk, házunk környékén vagy az ajtó előtt is.

Az angliai Sutton-in-Ashfield városában az önkormányzat és a helyi alapítvány közreműködésével hat különböző alkalmazást fejlesztettek ki, azzal a céllal, hogy a városban élő nők biztonságban érezhessék magukat – írja a BBC. Az appokkal többek között olyan hasznos funkciók használatát teszik lehetővé, mint az érintéssel aktiválható segélyhívások.

Az alkalmazásokat márciusig tesztelik, és a felhasználói visszajelzések beépítését követően a szélesebb rétegek számára is elérhetővé teszik.

nők biztonságban alkalmazás
Alkalmazások segítik a nők biztonságát. (Fotó: BBC)

Érdemes megjegyezni, hogy már több olyan applikáció is létezik, amely a készülék GPS koordinátáit felhasználva egy előzetesen beállított személynek veszély esetén képes továbbítani a küldő aktuális tartózkodási helyét, továbbá több olyan SOS alkalmazás is fellelhető az alkalmazás-áruházakban, amelyekkel a lehető legrövidebb módon hívhatunk segítséget vészhelyzetekben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!