Ez a mágikus lötty felelős az új Samsung OLED tévékben a színekért

A kvantumpontos Samsung OLED televíziókban a kék OLED „alapfényt” apró kristályokból álló réteg alakítja át pirossá és zölddé. Ha ezt az anyagot üvegbe töltik, akkor ez lesz a végeredmény.

Samsung oled


A Samsung az idei évben visszatér saját paneljeivel az OLED televíziós szektorba. A cég a kvantumpontos technológiára épít, amelynek lényege, hogy kék OLED fényt használnak, amelyet az egyes alképpontokban kvantumpontos filmréteggel alakítanak át pirossá és zöldé, és így születik meg a három alapszín, amelyből több, mint egymilliárd árnyalat keverhető ki.

Samsung oled

Ez a kvantumpontos filmréteg tulajdonképpen egy speciális anyag, amelyet nyomtatásos technológiával visznek fel a panel megadott pontjaira. Ezt az anyagot töltötte bele a cég két üvegbe, hogy ilyen látványosan demonstrálják, hogy hogyan is működik a Samsung OLED tv technológiája. Mint látható, a kis „kamrát” kék OLED fénnyel világítanak meg, azonban kvantumpontos anyagot tartalmazó üvegcsék zölden és pirosan ragyognak. Őrület.

Nyitókép: Flatpanels HD

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?