Samsung MX-T70 party hangfalak

A nagy teljesítményű, számos extrát kínáló buli- vagy party hangfalak érdekes színfoltot jelentenek a gigantikus audió univerzumban. Megnéztük, hogy mire jók ezek és kinél válhatnak be.

Az évek során számtalan szokatlan audio eszközzel találkozhattunk, amelyek közül az egyik legkülönlegesebb az úgynevezett party hangfalak termékcsaládja. Mint a nevük is mutatja, ezeket alapvetően azoknak szánják, akik szeretnek mulatni, nagyobb társaságban zenét hallgatni. Így házibulik, kerti partik, piknikek csillagai lehetnek. A Samsung nagyon aktív ebben a szegmensben több ilyen masina is megtalálható a kínálatukban, és most ezek segítségével mutatjuk be, hogy mit is várhatunk manapság egy ilyen masinától.

Kialakítás

Az ilyen modellek szinte minden esetben toronyszerű, olyan állított szekrénykére hasonlítanak, amelynek magassága akár a 80 centimétert is meghaladhatja. A Samsung MX-T70 Sound Tower magassága például 88 centi, úgy hogy szélessége 46,3, mélysége 45,5 centiméter. A hangfalak jellemzően több irányba szórják a hangokat, a felső részen kezelőpanel található, és előfordul, hogy itt kapnak helyet a csatlakozók is. Jó pár olyan modell is elérhető, amelyek tolerálják a külső behatásokat, a Sound Towerek cseppállóak, azaz nem lesz bajuk, ha kicsit megáznak, vagy valaki rájuk borítja a kólát a nagy mulatozásban.

Csatlakoztatás

A pendrive és a fejhallgató kimenet kötelező ebben a termékcsoportban, de a Samsung Sound Towerjei például tartalmaznak két analóg sztereó RCA csatlakozópárt, illetve helyet kapott rajtuk két mikrofon port is. Ez utóbbiak segítségével értelemszerűen karaokezni is lehet velük, vagy akár egy gitár is rájuk dugható. Szóval akár az utcazenészek is jó hasznát vehetik egy ilyen masinának.

Bluetooth támogatás

Ma már a legtöbb ilyen eszköz támogatja a Bluetooth technológia használatát, azaz vezeték nélküli úton is rájuk küldhetőek a tartalmak a kompatibilis eszközökről. Ami lehet mobiltelefon, számítógép vagy akár tv, illetve projektor is.

Hangerő

Az egyik legfontosabb elvárás a party hangfalakkal kapcsolatban, hogy jó hangosak legyenek. Ez persze teljesen érthető, hiszen arra tervezték őket, hogy házibulikban vagy akár esküvőkön is megállják a helyüket. A Samsung MX-T70 Sound Tower 1500 wattos maximális kimeneti teljesítménnyel büszkélkedhet, de a kisebb rokona, az MX-T50 is 500 wattot tud. Ez pedig azt jelenti, hogy egy átlagos otthonban nem is lehet feltekerni maximumra a hangerőt, hogy át ne jönne a szomszéd veszekedni.

Hangminőség

Mivel a készülékház szép nagy, ezért jut benne hely a mélynyomóknak is ideális esetben. Ezért aztán egy ilyen masinától joggal várhatjuk el, hogy legyen benne subwoofer, és a basszusokat is telten, gazdagon szólaltassa meg, ami jó alapot teremt a remek hangzásnak. Nem ritka az sem, hogy az ilyen termékek kapnak egy kis extra basszus rásegítést, mert  bulikban ezt bizony sokan elvárják.

Samsung MX-T70 party hangfalak

Az már így 2022 táján alapelvárás, hogy az előzetesen programozott hangmódok ne hiányozzanak. A Samsung Sound Towerben a következő profilok kaptak helyet: Standard, Party, HIPHOP, EDM, Rock, Latin, House, Reggae. Tehát látszik, hogy már a nevükkel is jelzik, hogy milyen típusú tartalmak mellé szánja őket a gyártó.

DJ-effektek

Az party hangfalak egyik különleges extráját jelentik az úgynevezett DJ-effektek. Ezek olyan speciális hanghatások, amelyekkel fel lehet dobni a zeneszámokat vagy akár a karaokézést is. A dél-koreai cég effektjein bekapcsolhatunk WahWah vagy kórus hatást is többek között. Ez kis apróság de a partizás hevében nagyon jól jöhet, és rengeteg vidám pillanatot okozhat.

LED-ek

A komoly hangcuccokon nincs helye a színes LED-eknek, de a party hangfalakon ezek tökéletesen otthon érzik magukat. A jobb termékeknél több helyre is pakolnak ilyeneket, így a modellek „alváza” és oldala is világíthat akár.

Samsung MX-T70 party hangfalak

Természetesen beállítható az egyenletes fény mellett az is, hogy pulzáljanak vagy a zene ütemére villogjanak. Ez is egy olyan extra, ami segíthet feldobni a hangulatot, és diszkót varázsolni akár egy nagyszobából is.

Kezelés

A vezérlés a már említett, felső részen elhelyezett kezelőpanel és egy távirányító segítségével történhet. Sőt, ma már egyre több az olyan masina, amely egy dedikált alkalmazás révén mobilról is irányítható.

Samsung MX-T70 party hangfalak

A Samsung egy külön appot, a Sound Towert fejlesztette le erre a célra, amelyben minden fontos parancs, funkció és szolgáltatás megtalálható.

Sztereó és lánc

A nagyobb tudású party hangfalak egyik hasznos szolgáltatása, hogy kettőt összekötve egy teljes értékű sztereó szett alakítható ki. Emellett sokszor arra is van mód, hogy több ilyen masinát sorba kötve jelentősen megnöveljük a hangerőt. A Samsung Sound Tower eszközei közül egyszerre akár tíz darabból is létrehozható egy nagyobb csoport. Így akár egy rendezvényhelyszín is egyszerűen behangosítható a segítségükkel.

Kinek ajánljuk?

A fentiekből is látható, hogy a party hangfalak eléggé kilógnak a hagyományos hangeszközök sorából. Azoknak ajánljuk őket elsősorban, akik szeretik és ki tudják használni a nagy hangerőben rejlő lehetőségeket, illetve a különféle extra funkciókat. Ez utóbbiaknál gondolunk például a LED-ekre vagy a DJ-effektekre, amelyek abszolút hozzáadott értéket jelenthetnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!