Elon Musk beállt a kötelező oltás ellen tüntetők mellé

Elon Musk, a Tesla alapítója kiáll a kanadai kamionosok mellett, akik az ország parlamentjénél tüntettek a bevezetett oltási kötelezettség ellen. 

A kormányok világszerte ösztönzik az embereket az oltások felvételére, bizonyos országokban pedig már a kötelező oltás is napirendre került. Ausztriában például a 18 éven felülieknek februártól oltási kötelezettséget vezetnek be, aki ennek nem tesz eleget, akár 3600 euróig is büntethető. Egyes munkakörökben már most is sok helyen kötelező az oltás, többnyire az állami és az egészségügyi intézmények alkalmazottainak írták elő, ám magáncégek is rendelték már el munkavállalóik számára a vakcina felvételét.


A kanadai kormány az Egyesült Államokba ingázó kamionosok számára is kötelező oltást vezetett be, akik tiltakozásuk jeléül szombaton tömegével vonultak a kanadai fővárosba, Ottawába, ahol a Parlamenti Dombnál leparkolva, gyakorlatilag teljesen megbénították a belvárosi forgalmat.

Rengetegen a tüntetők mellé álltak, többek között szélsőjobboldali csoportok, valamint az ifjabb Donald Trump, Joe Rogan és Elon Musk is rokonszenvét fejezte ki. Utóbbi a Twitteren (hol máshol) írta meg, hogy egyetért a kötelező oltás ellen tiltakozó teherautó-vezetőkkel. „A kanadai kamionosok királyok” – fejtette ki véleményét a Tesla-főnök.

Musk korábban úgy nyilatkozott, hogy mindenkinek fel kellene vennie az oltást, ő is beoltatta magát, de nem szabadna kötelező jelleggel ráerőltetni az emberekre, és választás elé sem szabadna állítani őket, hogy döntsenek a vakcina és a munkahelyük elvesztése között.

Elon Musk a világ leggazdagabb embere, a Bloomberg indexe szerint nettó vagyona jelenleg 220 milliárd dollár, ez nagyjából 50 milliárd dollárral több, mint amely felett az utána következő második leggazdagabb ember, az Amazon-alapító Jeff Bezos rendelkezik

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?