Leleplezésre került a Philips Fidelio termékcsalád első három terméke, egy prémium hangsugárzó, egy mélynyomó és egy szatellit hangszóró, amelyek egyértelműen az otthoni, multimédiás felhasználást célozzák.  

Az új Philips Fidelio termékcsalád „intelligens” ökoszisztémával működik, ezáltal minden hangszóró „észleli” a másik eszköz csatlakozását, legyen az a Philips Fidelio FB1 hangprojektor a Philips Fidelio FW1 mélynyomóval, vagy a Philips Fidelio FSI hozzáadása hátsó sugárzóként, vagy egy második Philips Fidelio FS1 hozzáadása sztereó pár létrehozásához – írja magyar nyelvű közleményében a Philips.

A holland vállalat többcsatornás technológiára épülő Fidelio FB1 soundbarja egy diszkrét, karcsú vonalvezetésű 7.1.2 hagprojektor, amelyet kifejezetten a legújabb keret nélküli, minimalista high-end TV-k kiegészítésére terveztek, 15 meghajtóval és 310 W RMS teljesítménnyel, hogy az egész teret betöltő hangteljesítményt biztosítson. Az LCR csatornák mindegyike tartalmaz egy pár középső hangsugárzót is a magashangszóró két oldalán elhelyezve, a klasszikus D’Appolito-elrendezésben, a közép- és magas tartományok jobb integrálása érdekében.

További kiterjesztést biztosít a hangprojektoron elhelyezett két speciális Dolby Atmos magas hangsugárzó, amelyek a két mélynyomót tartalmazó, dedikált basszusrekesz két oldalán helyezkednek el. Fidelio FB1 soundbarhoz tartozik a Muirhead bőrborítás a hangprojektor lekerekített peremén, továbbá az akusztikailag transzparens fémháló. Mindezt úgy tervezték, hogy remekül passzoljon a Philips prémium TV-modellekhez.

philips fidelio
Fidelio FB1 vezeték nélküli soundbar

A Fidelio FW1 vezeték nélküli mélynyomó egy nagy, lefelé sugárzó 8”-os mélyhangszórót tartalmaz, amelyet két, oldalra szerelt, nagyméretű passzív sugárzó egészít ki – „back-to-back” működéssel –, és egy 200 W RMS teljesítményű erősítővel, mély, gyors és részletes basszusokat biztosít. A Muirhead bőr és fa bevonatok, valamint szálcsiszolt alumínium borítás kiváló minőségű, kifinomult megjelenést és érzetet kölcsönöz az FW1-nek.

philips fidelio
Fidelio FW1 vezeték nélküli mélynyomó

A most leleplezett készülékek közül a harmadik a Fidelio FS1 vezeték nélküli hangszóró, amely sokoldalú, háromutas, rugalmas kialakítású, így ideális lehet arra, hogy akár önálló egységként, akár sztereó párként, akár 7.1.4-es rendszerben szatellit hangszóróként használható legyen az FB1 és FW1 hangsugárzókkal együtt. Az új modell egy előre sugárzó magashangszórót, egy ferdén felfelé sugárzó középhangszórót és egy lefelé sugárzó mélyhangszórót foglal magába, amelyek a doboz külön e célra kialakított részében találhatók. A bőséges 60 W RMS teljesítmény lehetővé teszi, hogy az FS1 közepes és nagyobb méretű helyiségekben is jól teljesítsen.

A Fidelio FS1 a többihez hasonló prémium európai dizájnnal, Muirhead bőr és fém keverékével érkezik. A hangszóró LED fényforrásokat is tartalmaz, amelyeket úgy terveztek, hogy együtt és szinkronban működjenek a Philips Ambilight TV-kkel, ezzel kiterjesztve az Ambilight hatást az egész helyiségre.

philips fidelio
Fidelio FS1 vezeték nélküli hangszóró

A Philips Fidelio vezeték nélküli modellek bevezetésére 2022 második felében kerül majd sor, ám hogy pontosan mikor, arról egyelőre nem közölt információkat a gyártó.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!