Mostanában nem sok mindennek örülhet Mark Zuckerberg, de azért a metaverzumos terveit újabb fokozatra kapcsolja. 

Nem elég, hogy nem nőtt tovább a Facebook felhasználóinak a száma, most először csökkent a havi szinten aktív felhasználók száma. A metaverzumos ágazat dollármilliárdokba került már az elmúlt egy évben is, Zuckerberg szerint pedig nem is lesz sokáig nyereséges. A cégről és az ötletéről festett képet pedig tovább rontják az olyan hírek, mint amiről nemrég beszámoltunk: csoportosan erőszakoltak meg egy nőt a metaverzumba való belépése után.

Sebaj, Zuckerberg hisz a metaverzumban, és abban, hogy az emberek ott élnek, dolgoznak, szórakoznak, költik majd a pénzüket a jövőben. Ez nem csak a cég üzleti beszámolójából derült ki, hanem abból is, hogy új 3D-s avatarokkal frissítettek. Ezek még testreszabhatóbbak, a Facebook mellett a Messengerben és az Instagram üzeneteiben is használhatóak lesznek.

A 3D-s avatarhoz ráadásul mindenféle kiegészítő társítható, még akár hallókészülék is. Az arckifejezések, bőrszínek még jobban tükrözik a valódi személyt. A Super Bowl alkalmából pont megérkeztek a virtuális pólók is a rajongóknak…

Az új avatarok a legtöbb országba a következő hónapok során jutnak el.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Meta