A járványügyi tiltásokat megkerülve házasodott össze egy indiai jegyespár a virtuális valóságot kínáló metaverzumban. Az ifjú pár és a vendégek avatárjaikon keresztül jelentek meg a nagy eseményen. 

Jelenleg Indiában 100 főre korlátozták az esküvői összejövetelek, ám a hagyományos indiai lakodalmak alkalmával a násznép létszáma elérheti akár a több ezer főt is. Dinesh Sivakumar Padmavathi és Janaganandhini Ramaswamy tradicionális esküvőre vágytak, ezért úgy döntöttek, ha a való életben nem tarthatják meg kedvük szerint a lakodalmat, akkor a metaverzumban ünneplik meg a házasságot.

A pár Harry Potter-témájú esküvőt álmodott meg magának, mivel mindketten nagy rajongói a J. K. Rowling által megálmodott varázsvilágnak – számolt be a CNN. A virtuális kastélyba végül 600 vendég jelentkezett be, ők avatárjaikon keresztül járták be a virtuális varázslóiskolát, hallgattak zenét, néztek előadásokat és léptek kapcsolatba más vendégekkel. Érdekesség, hogy az újdonsült férj elhunyt édesapját mímelő avatárt is készített az eseményre, hogy megáldja a házasságukat.

A metaverzum egy olyan virtuális világot takar, ahova az emberek VR-eszközök segítségével lépnek be azzal a céllal, hogy 3D-s virtuális terekben együtt dolgozzanak, találkozzanak, játszanak és társalogjanak. Ugyan az internet utódjaként is aposztrofált metaverzum teljes valójában még nem jött létre, már most rengeteg a vita a technológia körül, sokan ugyanis úgy vélik, hogy egy ilyen virtuális világnak súlyos és kiszámíthatatlan pszichológiai következményei lesznek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!