Matolcsy György hadat üzent az összes kriptovalutának, és arra szólította fel az EU-t, hogy kövesse a kínai és orosz példát. Napirenden a Bitcoin betiltása?

Lehet, hogy a Bitcoin nem a világ legjobb dolga, hogy hektikusan változik az árfolyam és nem igazán beszélhetünk még kiforrott működésről. De tény, hogy a világ a kriptovaluták felé halad, az olyan fizetőeszközök irányába, amelyek árfolyamát nem az egyes nemzetek gazdaságpolitikája határoz meg vagy befolyásol. E fizetőeszközök kulcsszerepet játszhatnak a globális digitális platformokban történő üzleti tranzakciók során, és egyre több olyan vállalat, illetve szolgáltatás akad, amely elfogadja ezeket hiteles fizetőeszközként.

Bitcoin betiltás

Azonban vannak olyanok, akik szerint a kriptovaluta az ördög egyik fegyvere, és például Kínában, illetve Oroszországban komolyan korlátozták ezek használatát. Erre az útra lépne a Magyar Nemzeti Bank elnöke, aki egy Facebook posztban szólította fel az Európai Uniót arra, hogy tiltsa be az ilyen eszközöket. Szavai szerint “Egyértelmű, hogy a kriptovaluták illegális tevékenységeket is támogathatnak és általában pénzügyi piramisjátékot eredményeznek. Az orosz központi bank helyesen állapítja meg, hogy „a kriptovaluták szédítő iramú növekedését és piaci értékét elsősorban a jövőbeli növekedésen alapuló spekulatív kereslet határozza meg, ami pedig buborékokat hoz létre.”

bitcoin betiltás
Természetesen nem óhajtjuk semmilyen szinten véleményezni ezeket a kemény sorokat, azonba érdemes megemlíteni, hogy például a magyar forint is alkalmas arra, hogy illegális tevékenységet támogassanak vele, hiszen akad olyan magyar állampolgár, aki a nemzeti valutát felhasználva szerez be kábítószert, fegyvert vagy korrumpál állami hivatalnokokat. Sajnos arra is akadt példa, hogy a nemzeti valutákat spekulatív kereskedésre használják fel, nem is olyan régen a magyar forintot shortolták. A piramisjátékot összekötni a kriptovalutákkal sem kifejezetten szerencsés, hiszen az ilyen típusú lehúzások már azelőtt működtek, mielőtt a számítógépet egyáltalán feltalálták volna. Inkább a gyanús MLM bizniszeket kéne betiltani, amiben szerencsétlen emberek tömegeit verik át az elefántkakából készült kávé, holdkőzetből gyártott gyógyszer, misztikus növényekből előállított “gyógyszerek” eladásával kecsegtető bombaüzletek ígéretével….

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!