Jönnek az új, elit kategóriás Walkmanek

Van Hi-Res Audio, DSD, LDAC és MQA, de a két új Sony Walkman MP3-lejátszó tényleg nagyon sokba kerül. 

Azt hihetnénk, hogy manapság MP3-lejátszót már senki nem árul. Aztán jön a Sony, és bemutatja a több mint fél évtizedes NW-WM1A és NW-WMZ utódjait, az NW-WM1AM2-t és az NW-WM1ZM2-t. Technikailag ezek közel azonosak, azt leszámítva, hogy előbbi 128, utóbbi 256 GB tárhelyet kínál. Mindkettőbe fér viszont microSD-kártya.


Előbbi viszont alumínium házat kapott, míg a másik oxigénmentes rézből készült, amiből a Sony audiokábelei szoktak. Ezen felül 99,99 százalékos arannyal is bevonták a rezet, feltehetően az audiominőség javítása érdekében. A készülékek 5 hüvelykes, 1280 x 720-as kijelzőt, erősen témázott Android 11-et kaptak. Minden fontosabb zenei streamingszolgáltatás támogatott, ahogy a 384 kHz/32-bit PCM audio, 11.2 MHz DSD, DSEE Ultimate és az MQA, LDAC.

Megszokhattuk már, hogy a Sony sok termékét durván túlárazza (például az Xperia csúcsmobilokat), az viszont 2022-ben sokkoló, hogy az olcsóbb modell 1399 euróba kerül – de hát mégiscsak egy pazar hangminőséget produkáló, nagy felbontású audió állományok kezelését is biztosító mobil médialejátszóról van szó. Ebben a termékcsaládban az ilyen prémium kategóriás, abszolút minőségi megszólalást produkáló modellek ennyibe kerülnek. A drágább változatért pedig 3699 eurót kell fizetni, majd áprilisban.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Sony

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?