Nem jelenik meg Oroszországban a Sims 4 új kiegészítője, mert melegházasság van benne

Egy orosz törvény szerint melegpropagandának minősül a Sims 4 esküvős kiegészítője, ezért csak 18 éven felüliek vásárolhatnák. A törvényre válaszul a játékot forgalmazó Electronic Arts úgy határozott, hogy inkább meg sem jelenteti a kiegészítőt az országban. 

2013-ban Oroszország gyermekvédelmi okokra hivatkozva megtiltotta a „nem hagyományos” szexuális kapcsolatok ábrázolását a 18 éven aluliak körében (később ez a jogszabály szolgált mintaként az itthon bevezetett, a kormány által csak pedofilellenesnek keretezett törvény megalkotásánál). Mivel a The Sims 4: My Wedding Stories című kiegészítő játék egy leszbikus párra helyezi a hangsúlyt, a helyi törvények szerint a játék melegpropagandának minősül, ezért csak és kizárólag 18 éven felülieknek lehet értékesíteni.


A kiegészítőhöz készült előzetes középpontjában két nő, Dominique és Camille története áll, ám a február 17-én megjelenő játékban azonos és nem azonos nemű párok is egybekelhetnek.

A forgalmazó EA közleményben adta hírül, hogy inkább nem adja ki a Sims 4-hez készült új kiegészítőt Oroszországban. A The Verge szerint a játékosok vegyesen fogadták a kiadó döntését: míg egyesek örültek annak, hogy a kiadó nem hunyászkodik meg a zsarnok helyi törvények előtt, addig mások sajnálatukat fejezték ki azon orosz játékosok irányába, akik szívesen játszottak volna az azonos nemű párok házasságát is lehetővé tevő játékkal.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?