Kép: Techeblog

Az Alienware dobta piacra a világon az első QD-OLED monitort, bár arra azért még cseppet várni kell, hogy ez leszivárogjon az elfogadható árkategóriába. 

Az Alienware 34 QD-OLED ívelt gamer monitorát a világ első olyan kijelzőjeként emlegetik, amely a Quantum Dot Display technológiával működik. Ez a WOLED-hez képest rendkívül vékony panel kialakítással, extrém színteljesítménnyel, nagyobb fényerővel, valamint szélesebb színskálával rendelkezik. Ezt a valósághűbb feketét és végtelen kontrasztarányt biztosító OLED kijelzőtechnológiák beépítése teszi lehetővé, a színteljesítmény növelése a kék fénynek a Quantum Dot pixelrétegen keresztül közvetlenül a piros és zöld elsődleges kijelzőszínekké történő átalakításával.

Az idén tavasszal megjelenő, 1299 dolláros (400 000 forint) eszköz 1000 nites csúcsfényerővel, végtelen kontrasztaránnyal és VESA DisplayHDR TrueBlack 400 tanúsítvánnyal rendelkezik. Az NVIDIA G-Sync Ultimate kompatibilitásnak köszönhetően a felhasználók rendkívül alacsony késleltetést tapasztalhatnak játék közben, valamint támogatja a HDR-t is, bár ennyi pénzért ez a minimum. A gyártó szerint a játékosok 175 HZ-es frissítést és 0,1 ms késleltetést kapnak, így a monitor 10x olyan teljesítményt nyújt, mint egy LED panel. Az Alienware megfogalmazása szerint az AW3423DW a világ első Quantum Dot OLED játékmonitora, amely az OLED lenyűgöző képi tulajdonságait a Quantum Dot technológiával ötvözi. Így élénk, élethű színteljesítményt nyújt, beleértve a következetes színegyenletességet, a széles színlefedettséget, a hihetetlen fényerőt és a továbbfejlesztett OLED megbízhatóságot. Tekintve jelenlegi árát, ami idehaza még több lesz, egy darabig biztos nem lesz tömegtermék, de ahogy mindig lenni szokott, idővel úgyis leszivárog a megfizethető kategóriába ez a technológia is, a játékosok legnagyobb örömére.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

 

ForrásTecheblog