Az NVIDIA szerint elhúzódik a videokártya-hiány

Az óriáscég szerint az idei egész évben marad a kártyahiány, a kereslet nagyobb lesz, mint a kínálat. 

Sokan remélték, hogy a következő hónapokban már végre vehetnek egy GeForce RTX 30-szériás videokártyát, az NVIDIA azonban a napokban arra figyelmeztetett, hogy a helyzet nem enyhül, így a kártyahiány egész 2021-ben kitart. Ezt maga Colette Kress, az NVIDIA pénzügyi igazgatója erősítette meg.


Ez azt jelenti, hogy továbbra is nehéz lesz ilyen grafikus vezérlőket találni, sőt, drága is. A készletek tehát továbbra is jóval alacsonyabbak, mint a kereslet, így legjobb esetben is csak valamikor 2022-ben normalizálódhat a helyzet. Addig tovább ölhetik egymást a gamerek, bányászok és nyerészkedők, az árak pedig tovább és tovább emelkednek.

Az elhúzódó, 2022 nyaráig biztosan nem enyhülő globális chiphiányra figyelmeztetett mostanában az Intel, a TSMC és a Foxconn is. Gyakorlatilag minden elektronikai elektronikai termék érintett már, mikrók, hűtők is. Az autógyártók pedig rendszeresen állnak le átmenetileg. A játékosok számára persze az a legfájóbb, hogy közel lehetetlen új videokártyát, CPU-t és konzolt venni.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: NVIDIA

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?