A Google jó szokásához híven ismét egy különleges ünnepi emblémával (doodle) készült a szerelmesek ünnepére, amiben egy szórakoztató minijátékot is elrejtettek. 

A keresőcég az elmúlt években kreatív ünnepi emblémákkal ünnepelte a Valentin-napot, és ez természetesen idén sincs másképp. A 2022-es Valentin-napi doodle két szerelmes hörcsögről szól, akiket elválaszt egymástól a sors, és nekünk kell segítenünk abban, hogy újra egymásra találjanak.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a játék, akkor csupán annyit kell tenned, hogy megnyitod a Google-t, és rákattintasz az emblémára.

google valentin nap

Az angolszász országokban Valentin, itthon Bálint napján, azaz február 14-én ünnepeljük a szerelmesek napját. Az ünnep vallási eredete Szent Bálint katolikus püspök nevéhez köthető, aki II. Claudius római császár tiltása ellenére titokban összeeskette a szerelmeseket, még a katonákat is. A császár azért tiltotta meg a fiatal férfiaknak a házasságot, mert úgy gondolta, hogy hűségesebb katona lesz azokból, akiknek nincs párja, családja. A császár végül bebörtönözte a püspököt, aki február 14-én mártírhalált halt.

A legenda szerint Szent Bálint bebörtönzése alatt a hit erejével visszaadta a börtönőr vak lányának látását. Kivégzése előtt egy búcsúlevelet írt a lánynak, amiben az állt: „A te Valentinodtól”.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!