Az internet népe is szavazhat az idei Oscaron

Oscar-díjátadón most először nyerhet olyan film, amelyet nem az Amerikai Filmakadémia, hanem a közönség szavazott meg. 

A filmes világ legnagyobb figyelemmel kísért díját minden esetben egy bonyolult szavazási rendszer előzi meg, amibe most nem is mennénk bele mélyebben, legyen elég annyi, hogy nem feltétlen az nyer, akire a legtöbben szavaznak. Idén azonban egy új kategóriával rukkoltak elő a szervezők, ahol a közönség mondhatja el, szerintük melyik film érdemelte ki az ominózus díjat.


A kedvencekre a Twitteren lehet leadni a szavazatokat, méghozzá úgy, hogy a felhasználók kiposztolják a választott film címét, majd hozzábiggyesztik az #OscarsFanFavourite és a #Sweepstakes hashtageket – írja a Variety. A filmekre február 14-től március 3-ig lehet szavazni, naponta legfeljebb 20-szor tweetelhetnek a résztvevők, és a szavaztok bármely filmre érvényesek, azokra is, amelyek egyetlen jelölést sem kaptak.

A szavazatokat az Akadémia honlapján is le lehet adni, ám ez az opció nem érhető el minden országról vagy régióból, köztük itthonról sem.

A 94. Oscar-gálát március 27-én rendezik a hollywoodi Dolby Színházban, az elmúlt héten pedig kihirdették az idei díj jelöltjeit is. A legjobb film kategóriában ott van a Denis Villeneuve-féle Dűne és a Guillermo del Toro rendezésében készült Rémálmok sikátora, a legtöbb jelölést pedig Jane Campion A kutya karmai közt című westernje kapta.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?