Ez nem egy sci-fi filmben szereplő autó, hanem megvehető a boltban

Úgy néz ki, mint tetszőleges sci-fi film járműve, de valójában potom 22 millió forintnyi dollárért akár a saját garázsunkban is állhat egy. 

Már évtizedekkel ezelőtt is úgy gondolták a filmesek, hogy a sci-fi alkotásokban szereplő polgári járművek majd valami nagyon modern, extravagáns, és egyértelműen ívekkel jellemzett formát kapnak. Aztán persze telt és múlt az idő, finomodtak, vagy inkább a korhoz igazodtak ezek a fantazmagóriák, de a Vetter Extra Terrestrial Vehicle hozza ezt a formavilágot. A magyarul Vetter Földönkívüli Járműnek fordítható négykerekű a kaliforniai Sebastianban tevékenykedő Mike Vettel terméke. Bár azt gondolnánk, az autó egyszeri sziporka, nem így van, mivel Mike már 14 évvel ezelőtt is ezen a vonalon gondolt kiteljesedni.


Ami a hajtást illeti, annak csak a vásárló büdzséje szab határt, mivel rendelhető benzines, hibrid, és teljesen elektromos kivitel is. A videóban szereplő példány belső égésű motorral szerelt, ami 2,2 literes, és 260 lóerős. A belső térben bőr, velúr, alumínium, valamint szénszálas anyagokból készült berendezés található, és egyértelműen érződik rajta a komfort. Minden ETV rendelkezik külső kamerákkal és két monitorral odabent, hogy minél könnyebb legyen vezetni. Ugyanakkor Vettel szerint eleve egyszerű a manőverezés, köszönhetően a nagy első és oldalsó üvegfelületeknek. Aki esetleg megkívánta az amúgy kissé véleményes formát, az már 70 000 dollárért (22 millió forint) hozzájuthat, de némi extrázással könnyedén elérhető a 250 000 dolláros (78,5 millió forint) árcédula is.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?