Elon Musk odaadta Ukrajnának a saját műholdas internet szolgáltatását

Az ukrán miniszterelnök-helyettes kölcsönkérte a Starlinket. Megkapta. Elon Musk internetet adott Ukrajnának. 

Az orosz hadsereg ukrajnai inváziója során kiemelt hangsúlyt fektet a telekommunikációs rendszerek semlegesítésére. Ebben nincs semmi újdonság, mint ahogy abban sem, hogy ennek következtében az országban sok helyütt elnémultak a telefonvonalak, és megszűnt az internetes szolgáltatás. Ez utóbbi viszont létfontosságú lenne a védelem és a lakosság informálása szempontjából.


elon musk ukrajna
Mykhailo Fedorov, Ukrajna miniszterelnök-helyettese kétségbeesésében a Twitteren fordult Elon Muskhoz, segítséget kérve. Az amerikai csilliárdos ugyanis rendelkezik saját, műholdas alapú internet technológiával, amely a Starlink névre hallgat. Fedorov arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben Musk rakétákat lő az űrbe, és a Mars kolonizálásával van elfoglalva, Ukrajnát egy másik vezér próbálja bekebelezni, úgy, hogy rakétákat lő ki földi célpontok ellen.

elon musk ukrajna
Elon pedig hamarosan szintén a Twitteren biztosította arról, hogy a szolgáltatást elérhetővé tette Ukrajnában, illetve megkezdte az ehhez szükséges terminálok nagy számban történő leszállítását is az országba.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?