A Huawei ezzel csapott volna oda az Apple iMacnek

Meg is próbálja: Európába jön az Apple iMac közvetlen riválisa, a MateStation X. Persze nem számíthat túl nagy sikerre a márka jelenlegi népszerűsége mellett. 

A Huawei Kínán kívülre is elhozta a MateStation X névre keresztelt egybegépét, amely a cég hazai piacán tavaly szeptember óta kapható. Alapvetően a MateView monitort tették érintésérzékennyé, és építették bele a MateBook 16 hardverét. A gépet az MWC alkalmából hozták Európába most.


Az eredmény egy 28,2 hüvelykes, 3:2 képarányú, 3840 x 2560 felbontású, 60 Hz-es, 500 nit fényerejű IPS-panel. Mögé AMD Ryzen 5 5600H vagy Ryzen 7 5800H CPU rejthető, ezek 7 nm-es, 45 wattos APU-k. A chipet 16 GB RAM és 512 GB-os SSD kíséri, sajnos egyik sem cserélhető.

Mivel a MateStation X célkeresztjében az Apple iMac van, így aztán nem meglepő, hogy árazásban is hasonlóan készült a Huawei. Az egybegép 2199 euróba kerül, jár hozzá egér és billentyűzet is. Ennyiért, és a márka jelenlegi népszerűsége mellett, arra tippelnénk: nem lesz belőle túl nagy sláger…

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Huawei

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?