Nagyon kellett már ez az 500 millió forintos Bugatti óra

A garázsban már van egy Bugatti Chiron, de még maradt a kasszában félmilliárd forint? Nosza, jöhet a Chiron Blue Sapphire Chrystal Watch!

Legtöbben már egy félmilliós mobilt sem értenek, nemhogy az irgalmatlan összegekbe kerülő hipersport autókat, mint amilyen a Bugatti Chiron is. Ilyen kontextusban pedig főleg érthetetlen a 1,5 millió dollárba kerülő Chiron Blue Sapphire Chrystal Watch, ami gyakorlatilag egy karóra. A félmilliárd forintnak megfelelő összegért az időmérő eszköz még egy W16-os motort is kapott, ami ráadásul működik. Ezt persze nem úgy kell érteni, hogy öntünk bele benzint, amit szépen eléget, és közben fülgyönyörködtetően gurgulázik, hiszen ilyet nem lehet elvárni egy órától.


Akiben felmerülne a kérdés, hogy mi kerül ezen félmilliárd forintba, annak tudnia kell, hogy a Jacob & Co. által megálmodott karóra elkészítéséhez 1 teljes évre van szükség. Természetesen az 578 alkatrészből álló időmérő vélhetően még így sem érne ennyit, de tegyük hozzá a Bugatti Chiron nevét, plusz azt, hogy vélhetően eleve olyanok fogják megvenni, akiknek autójuk is van hozzá. Márpedig számukra nem lehet túl nagy megterhelés kifizetni 1,5 millió dollárt, bár azt hozzá kell tenni, hogy maga a Chiron is csupán bő duplája annak, amit az óráért kérnek. Az autógyártó szerint az óra természetesen hű marad a vállalat formatervezési DNS-éhez, és emocionalitását is közvetíti. A Jacob & Co. logóval ellátott tourbillonon túl a Bugatti finom „EB” logója díszíti a motorteret, ahol a „főtengely” 16 dugattyút hajt, amelyek mind készen állnak a működésre. A tourbillon ablakát a Bugatti hipersportkocsikban oly ikonikus patkórácsról mintázták.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?