Gendersemleges hangot kap Siri, az Apple hangasszisztense

A legújabb iOS bétaverziójában olyan Siri-hangot tesztel az Apple, amely se nem tipikusan nőies, sem nem tipikusan férfias.

Az Apple folyamatosan frissíti Sirit, és új lehetőséggel vértezi fel, hogy versenyben maradjon az Amazon Alexája és a Google Asssitant mellett. Ennek megfelelően most új, gendersemleges opció érkezik a hangoknál, így tovább bővül és színesedik annak kínálata, milyen hangon szólalhat meg Siri.


Az Apple hangasszisztense már eddig is elérhető volt női, illetve férfi hangokkal, tavaly pedig olyan olyan opciók is érkeztek, amelyeknek afroamerikai színészek kölcsönözték a hangjukat. Az Axios most megerősítette, hogy tesztelés alatt áll egy gendersemleges megoldás is, amelyhez az LMBTQ+ közösség egyik tagja adta a hangját, de hogy pontosan ki, arról nem közölt információt a cég.

Az iOS bétában egyszerűen csak „Voice 5”nek nevezett hang végleges verzióját várhatóan az elkövetkezendő hetekben vezetik majd be, ám egyelőre csak angol nyelvű verzióban lesz majd elérhető.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?