Komoly alkatrészhiánnyal küzd a Sony, csúsznak a csúcsprojektek is

Állítólag nincs elég PlayStation 5 konzol, emiatt dönthettek úgy, hogy 2023-ra halasztják a PlayStation VR2 headsetet. 

A PSVR Without Parole néven ismert YouTuber azt állítja, hogy a Sony PlayStation VR2 headset nem mostanában jelenik majd meg, egészen 2023 első negyedévéig halasztották ugyanis a terméket. Ez azt jelenti, hogy az idén karácsony tájára tervezett megjelenést több hónappal csúsztatták el.


A csatorna mögött álló illető korábban is több hiteles információt szállított már, és most azt mondja, több hihető forrása állítja azt, késik a PS VR2. Azt is tudni véli, hogy az egész oka a chipválság, a Sony ugyanis nem tud elég PlayStation 5-öt gyártani.

Az új VR-headsethez ugyanis szükség lesz egy PS5-re, így a konzolhiány visszafogná a PS VR2 eladásait, és még további felháborodásokat okozna a jelenlegieken túl. A Sony így a reklámokat, kedvcsinálókat sem indítja el, cserébe talán nagyobb készletekkel várhatják majd az elhalasztott indulást. Egyelőre csak annyi biztos a headsettel kapcsolatban, hogy 4K-s, HDR-képes kijelzőt kap, továbbá lesz haptikus visszajelzése.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Sony

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?