yettel ukrajnából menekülők
Fotó: BBC

Több mint 40 ezer darab, előre feltöltött SIM kártyát biztosít az Ukrajnából menekülők számára a Yettel. Szintén a segélycsomag része 1300 darab mobiltelefon is.

Folytatódik a segítségnyújtás az Ukrajnából menekülőknek: a Telenorból március elején Yettellé lett szolgáltató is segítséget nyújt az ukrajnai háború érintettjei számára, melyet a kontingens erejéig ukrán személyi dokumentummal rendelkezők vehetnek igénybe a határmentén kihelyezett regisztrációs pontokon Záhonyban, Lónyán és Tiszabecsen, valamint két budapesti helyszínen, a Nyugati pályaudvarhoz közel eső WestEnd City Centerben és az Aréna plázában található Yettel üzletekben – írja a szolgáltató hozzánk eljutott közleményében. A SIM kártyákat előzetesen feltölti a mobiltársaság, így a rászorulók a következő szolgáltatásokhoz jutnak:

–   a kártya aktiválásának első napján korlátlan magyarországi mobilinternet hozzáférés

  • 5GB mobilinternet (30 napon belül felhasználható)
  • 50 perc belföldi hanghívás (30 napon belül felhasználható)
  • díjmentes nemzetközi hívás alapdíjas ukrán telefonszámokra (visszavonásig)
  • díjmentes roaming Ukrajna területén (visszavonásig)

A mobilszolgáltató a Magyar Református Szeretetszolgálattal (MRSZ) együttműködve további telekommunikációs eszközöket és szolgáltatásokat is biztosít a krízishelyzetben: az MRSZ rendelkezésére bocsátott 10 db, korlátlan hang- és mobilnet-hozzáféréssel rendelkező telefont, amit a segélyszervezet koordinálásában kvázi „telefonfülke” funkcióval bárki igénybe vehet a határátkelők közelében és a Nyugati pályaudvarnál.

Ugyanígy a menekültek támogatására üzembe helyeztek 4 darab nagy kapacitású, könnyen mobilizálható wifi routert, amelyet ingyenesen vehetnek igénybe a felhasználók. Ezek elérhetősége a segélyszervezet koordinálásában változhat: helyileg ott biztosítják, ahol éppen a legnagyobb igényt látják rá.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!