Ténylegesen videójáték lett a Red Hot Chili Peppers híres videóklipjéből

Egy lelkes fejlesztő gondolt egyet, és megvalósította a Californication videóklipjében látott, a valóságban nem létező videójátékot. 

A Red Hot Chili Peppers Californication című dalát sokan ismerik és szeretik, és minden bizonnyal a hozzá készült videóklip sem ismeretlen a többség számára. Maga a videóklip egy fiktív számítógépes játék alapjaira épült, amelynek fő karaktereit a zenekar tagjairól mintázták. A klip népszerűségét jelzi, hogy mostanáig közel 1 milliárdan tekintették meg a YouTube-on, és mintegy 3.8 millióan fejezték ki lájkkal a tetszésüket.


Bár a klipben látott videójáték elkészítése szinte már adta magát, több mint 20 évet kellett várni arra, hogy a játék ténylegesen is elkészüljön. Jobb később, mint soha alapon a zenekar egyik játékfejlesztéssel foglalkozó rajongója, Miquel Camps Orteza leprogramozta a klipben látható jeleneteket, és összeállított egy hét pályából álló mini játékot.

Ha a rövidke bemutató meghozta a kedved, és mindig is arra vágytál, hogy kipróbálhasd a klip játszható verzióját, akkor ide kattintva ingyen letöltheted macOS-re és Windowsra.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?