google autók magyar
Fotó: Vezess

A következő napokban újra Google-autók jelennek meg a magyar utakon, hogy adatokat gyűjtenek a Street View (Utcakép) frissítéséhez. 

A 2007-ben indult Utcakép a Google Térkép egyik szolgáltatása, amelyhez időről időre nagyfelbontású képeket készítenek a cég fényképezős autói, hogy a lehető legfrissebb adatokat tükrözzék az ott látott felvételek. A cég kamerával felszerelt autói lassan haladva, 360 fokban fényképezik körbe az adott területet, melyet később, egy hosszadalmasabb folyamat keretében bejárhatóvá varázsolnak az interneten.

A fényképeket készítő járművek március 11-én indulnak útnak Magyarországon, és számos nagyvárosba, többek között Sopronba, Székesfehérvárra, Szekszárdra, Pécsre, Veszprémre és Ajkára látogatnak el, de az ország keleti felében, például Békéscsabán, Szegeden, Karcagon, Debrecenben és Tiszaújvárosban is láthatunk majd Google-autókat.

A cég kiemelte, hogy a személyes adatok védelme érdekében az új felételeket a közzétételt megelőzően egy speciális szoftver segítségével végigpásztázzák, és ha arcot vagy rendszámot találnak, elhomályosítják a fényképen.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!