A Meta operatív igazgatója szerint, soha nem háborúzna egymással két olyan ország, amit nők vezetnek

Sheryl Sandberg egy, a nemzetközi nőnap alkalmából rendezett műsorban fejtette ki véleményét az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. 

Sheryl Sandberg, a Meta operatív igazgatója a CNBC egyik műsorában arról beszélt, hogy nem lenne orosz-ukrán háború, ha az országoknak női vezetői lennének – írja a CNBC. Sandberg szerint, ha az országok legalább a felét nők irányítanák, a világ „biztonságosabb” és „sokkal virágzóbb” hely lehetne. A Meta vezetője kiemelte: a nők által vezetett országok a koronavírus-járványt is jobban menedzselték.


Sandberg a The New York Times még 2020 júliusában közzé tett elemzésére utalt, amelyben Norvégia, Németország és Új-Zéland példáján keresztül arról írtak, hogy a megfontoltabb és visszafogottabb női vezetők sikeresebben vették az akadályokat a járvány kitörésekor, mint a kevés tanácsadóval dolgozó, autoriter férfi vezetők.

A háború kitörése óta a Facebook és az Instagram anyacége, a Meta több szankciót is eszközölt Oroszország ellen, csatlakozva több világcéghez. Közölte, hogy nem tesz eleget a tényellenőrzés leállításával kapcsolatos orosz követeléseknek, továbbá leállította a Kreml-közeli média hirdetéseit a platformjain. A vállalat mindezek mellett különleges védelmi intézkedéseket is bevezetett, amellyel az ukrán felhasználók lezárhatják Facebook-fiókjukat.

A szankciókra válaszul az orosz médiahatóság, a Roszkomnadzor teljesen letiltotta Oroszországban a Facebookot, de mint később kiderült, a Twittert és a YouTube-ot is lelőtték.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?