A Kawasaki készített egy robotot, amit nem tudunk hová tenni

Valaki ott a Kawasaki gyárban azt gondolhatta, ideje lenne már végre valami bizarr robotot gyártani, és ez lett belőle. 

Első látásra (és még sokadikra is) elég nehéz elképzelni, hogy mi járhatott a Kawasaki mérnökeinek a fejében, amikor létrehozták az RHP Bex névre hallgató robotjukat. Az egyszeri szemlélődő fejében a gépet látva egy kőszáli kecske alakja bukkanhat fel, a szerkezetet látva. A gyártó szerint egyébként az adta az ihletet, hogy ha a humanoid robotok emberalakúak (nem túl meglepő módon), akkor miért ne lehetne valamilyen állathoz hasonlatost is létrehozni. Olyat, ami kerekeken tud mozogni, ugyanakkor a lábai alkalmasak arra, hogy nehéz terepen is boldoguljon.


A Kawasaki RHP Bex a gyártó szerint hibrid mobilitási rendszerrel büszkélkedhet, amely térdre szerelt kerekekből áll a sima felületeken való gyorsabb mozgás érdekében, de rendelkezik „hagyományos” lábakkal is, amelyek a nehezebb terepen jöhetnek jól. És ha mindez nem lenne elég, akár még a hátára is lehet pattani, már ha valakinek erre van igénye. Amennyiben nincs lovasa, úgy 100 kilogrammnyi hasznos terhet szállíthat. A cég szerint a humanoid robotoknál alkalmazott járási technológia a négylábú robotoknál is alkalmazható, ezért lett a szerkezetük ilyen. Nos, civil szemmel így hirtelen nehéz lenne azt mondani, hogy a világnak csak erre volt szüksége, de láttunk már nemrégiben robotjakot is, szóval nem lepődünk meg.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?