Évek óta komoly problémát jelent a Netflixnek, hogy egyes felhasználók jogtalanul osztják meg a profiljukat másokkal. Ez ellen próbál most tenni a műsorszolgáltató. 

Bevett gyakorlat a Netflix-előfizetők körében, hogy a profiljukat megosztják más háztartásokkal, távoli barátokkal vagy akár idegenekkel is, és így ugyanazzal az előfizetőssel egy egész csapat élvezi a vállalat szolgáltatásait, annak ellenére, hogy a cég a regisztrációkor is kiköti, hogy csak az egy háztartásban élő személyek használhatják ugyanazt az előfizetést. A streamingszolgáltató most arra készül, hogy elejét vegye az ilyen jellegű visszaéléseknek, és meggyőződjön arról, hogy csak az használja a szolgáltatást, aki valóban jogosult is rá – írja az Engadget. Ugyan a cég már többször is próbált tenni ellene, most minden korábbinál komolyabb fellépéssel próbálkozik meg: a jogtalan felhasználókra extra díjat fognak kivetni.

Az új megoldást egyelőre tesztjelleggel vezetik be három piacon, Chilében, Costa Ricán és Peruban. A Variety úgy tudja, hogy Costa Ricában az előfizetők legfeljebb két „altagot” vehetnek fel, fejenként 2,99 dollárért.

Arról egyelőre nincs információ, hogy más országokban is lehet-e számítani ilyenre, ám ha a teszt sikeres lesz, minden esély megvan rá, hogy máshol is beszigorít a Netflix.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!