A Sony State of Play előadásán végre megmutatta magát a Hogwarts Legacy, és nem sokkal később az is kiderült, hogy kizárólag csak egyedül, azaz single player módban lehet majd játszani.

Több mint másfél évet kellett várnunk, hogy a Sony részletesebben is bemutassa nyílt világú Harry Potter-játékát, amely az 1800-as évek végén játszódik, jóval a J. K. Rowling által írt könyvek előtt. A közel 15 perces gameplay alapján a Hogwarts Legacy a valaha volt legkiforrottabb Harry Potter-játéknak tűnik, ahol egy általunk kreált varázslónövendék bőrébe bújva szabadon bejárhatjuk a Roxfortot és környékét, lovagolhatunk a seprűn, részt vehetünk a mágikus órákon, miközben a gonosz Victor Rockwood által szervezett kobold lázadást kell valahogy megakadályoznunk.

A bemutatót elnézve valószínűleg sokan reménykedtek a multiplayer módban, ám a napokban az is teljes bizonyosságot nyert a kiadó hivatalos oldalán található GYIK-ből, hogy a kalandokban kizárólag egyedül vehetünk majd részt. A játékot fejlesztő Avalanche Software egyébként nem árult zsákba macskát, már korábban is úgy hivatkozott a Hogwarts Legacy-ra, mint egy színtiszta single-player játékra.

Bár a konkrét megjelenési dátum még várat magára, a videóban a 2022 Holiday felirat látható, ami azt jelenti, hogy az ünnepi szezonban, tehát valamikor decemberben számíthatunk majd a játékra. A Hogwarts Legacy az eredeti tervek szerint még 2021-ben jelent volna meg, ám végül elcsúsztatták a premiert 2022-re, arra hivatkozva, hogy a lehető legjobb élményt szeretnék nyújtani a Harry Potter-rajongóknak.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!