Meghackelt oroszországi nyomtatók kezdték köpni magukból a háborús híreket

Az Anonymous aktivistái eléggé kreatívak, ha arról van szó, hogy megkerüljék a cenzúrát. Nyomtató hack!

Zajlik az orosz-ukrán háború, ami kb. élőben követhető nyomon az interneten, de nem Oroszországban, hiszen ott mindent megtesznek, hogy az információk ne jussanak el az emberekhez. Például még háborúnak sem lehet nevezni az eseményeket, úgy, hogy megállás nélkül megy az öldöklés, és a vártnál sokkal lassabban megy az invázió.


anonymous ukrajna

Az ukrán fél oldalán küzdő nemzetközi anarchista hackercsoport komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megkerülje az oroszországi cenzúrát. Volt, hogy egy időre elfoglalták a köztévét, és háborús felvételeket közvetítettek, feltörték a Vkontakte nevű orosz Facebook klónt, és még a printerekbe is bemásztak. A legfrissebb hír ugyanis, hogy tömegesen hackeltek meg nyomtatókat, amelyeket arra utasítottak, hogy kezdjék el magukból köpködni háborús híreket. Gyakorlatilag új szinte fejlesztették a szamizdat gyártást!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?