Itt van az a porszívó, amire már nagyon szüksége volt a világnak

Hogy miért? Aki lépett már a gyermeke által szőnyegen felejtett legódarabkára, tudja, hogy miért igazán fontos ez a porszívó. 

Gyakorló szülőként a legóba lépés pontosan olyannyira 100 százalékosan elkerülhetetlen esemény, mint az, hogy gyermekünk egy pelenkázás közben lepisil, vagy etetés után ránk böffenti az ételt. A különbség csak annyi, hogy utóbbi két történés teljesen fájdalommentes, míg a legó irgalmatlan kínokat tud okozni. Éppen ezért gondolta úgy a YouTube-on az Unnecessary Inventions (Szükségtelen Találmányok) csatorna házigazdája, Matty Benedetto – ahogy az elnevezésből is kiderül – olyan dolgokat hoz létre, amelyekre valójában nincs szükség, de mégis érdekesek valamiért. Ilyen a LEGO porszívó is, ami nem csupán összeszedi, de méret szerint osztályozza is a darabokat.


Maga az elv rém egyszerű: adott egy porszívó, és a 3D nyomtatással készült kiegészítő, ami tulajdonképpen egy fentről lefelé csökkenő (fordítva mi értelem is lenne) szitasor, amelybe a felszippantott darabkák bejutnak, és alakjuk, valamint méretük szerint esnek tovább, vagy maradnak fent a platformon. Így némi házimunka segítségével elérhető, hogy nem csupán ne maradjanak a szőnyegen/padlón alattomosan várakozó darabkák, hanem szisztematikusan rendeződnek is. Oké, tudjuk, hogy valójában ennek az egésznek semmi értelme, de ettől függetlenül még jópofa dolog. Azon pedig ne is gondolkozzunk el, hogy van-e értelme szitálgatni olyan legódarabkákat, amelyeknél 90 százalékban az élek dominálnak, és nem a gömbölyű felületek. Tehát egy vékony, de hosszú elem ugyanoda kerülhet, mint egy jóval kisebb, de sokkal ducibb.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?