Fény derült pár Android 13-as újdonságra

Háttérképes effektek, új médiavezérlő, előtérben futó programok kezelője – sok újdonság lesz az Android 13-ban. 

Miután az Android 13-nak már a második fejlesztői előzetese is elérhető egy ideje, és közeledik az első béta, sorra derülnek ki az Android 13 apróbb újdonságai.


Megváltozik például a médiavezérlő: nagyobb widgetet kap a gyorsbeállítások alatt, már a dal címét és leírását is megkapjuk. A kimenetválasztót is átalakítják, igazodva az Android 13 dizájnnyelvéhez. Rögtön innen új eszközt is lehet majd párosítani.

Háttérképes effektek is jönnek majd, ezekről konkrétumok viszont még nincsenek. Az előkerült képek alapján le lehet majd sötétíteni a képet, mint a Samsung és a Xiaomi felületein.

Az előtérben lévő appokat pedig külön feladatkezelő mutatja majd a gyorsbeállítások alatt. Itt figyelhetőek az aktív appok, le is állíthatóak, ez viszont kényszerített leálláshoz vezet, nem csak a legutóbbi appok listájából tűnik el az adott elem.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: XDA

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?