Ezentúl időrendi sorrendben is meg tudja jeleníteni a tartalmakat az Instagram, de ez nem lehet alapbeállítás. 

Sokan gyűlölik mostanára már az algoritmikus hírfolyamokat a közösségi oldalakon, és a a politikusok is részben emiatt helyeznek nagy nyomást a platformokra. Az Instagram most a nyomás hatására változtat, és visszahozza az időrendi feedet.

Az app új verziója két opcionális feedet is kapott, a felső logóra nyomva lehet ezeket előcsalni. Az első a követett fiókok tartalmait jeleníti meg, időrendi sorrendben. A másik a kedvenceket. Utóbbi csoportba 50 fiók vehető fel, ilyenkor időrendben csak az ő tartalmaik jelennek meg. A lista bármikor módosítható, felvételről és törlésről senkit nem értesítenek.

A rossz hír viszont az, hogy egyik új beállítás sem lehet alapértelmezett, így ha valaki használni akarja, akkor minden egyes indítás után be kell állítania. Alapból tehát továbbra is az algoritmikus feed tölt be, de legalább aki tisztában van a lehetőségeivel, az már változtathat. Persze azt is mondhatnánk, hogy nevetséges, hogy egy ilyen alapbeállításhoz ennyi év kellett, de ezt már megszokhattuk a mai szoftverfejlesztési környezet, célok mellett…

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Meta