Kevesebb, mint 24 órába telt, hogy Will Smith Oscar-gálás pofonjából mémcoint alkosson a kriptoközösség. Megérkezett a Will Smith Inu. 

A Dogecoin, a mondhatni első “eredeti” mémcoin óta számos új token látott napvilágot, sőt mi magyarok is megalkottuk saját érménket, a Hungarian Vizsla Inut, amely egyszerre szolgál befektetési és jótékonysági célokat. Nemrégiben is született egy új coin, mégpedig a Will Smith Inu személyében, amelyet – nem túl meglepő módon –  a vasárnapi Oscar-gálán elcsattant pofon ihletett.

Will Smith, aki egyébként megnyerte a legjobb férfi színésznek járó Oscart, adott egy pofont Chris Rocknak, amiért a humorista a színész feleségének, Jada Pinkett-Smithnek a – betegségből fakadó – kopaszságán viccelődött. Will Smith később bocsánatot kért a kirohanásáért, ám az Akadémia elítélte az erőszakot, és vizsgálatot indított az ügyben, amelynek eredményeképpen az sem kizárt, hogy a Bad Boys-trilógiából és a Man in Blackből ismert színész elveszti régóta várt Oscarját.

Az interneten persze futótűzként kezdett terjedni a hír, és ahogy az lenni szokott, egyre több vicces mém jelent meg a közösség oldalakon, amelyek a nem mindennapi jelenetre reflektálnak. Még a kriptoközösség sem hagyta szó nélkül a dolgot, alig néhány órával azután, hogy a pofonnak híre ment a világsajtóban, megalkották a Will Smith Inu nevű új érmét.

Nem példanélküli, hogy egy token árfolyama néhány nap vagy óra alatt a sokszorosára emelkedik, és nem volt ez másképpen a Will Smith Inu esetében sem, amelynek az ára egy ponton mintegy 10 000%-kal ugrott meg. Fontos azonban megjegyezni, hogy a mémcoinok egy igen jelentős része tiszavirág életű, arról nem is beszélve, hogy gyakran csalók állnak mögötte, így a felhasználóknak nagyon óvatosnak kell lenniük, mielőtt bármi hasonlóba befektetnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!