vizslacoin
Fotó: Hungarian Vizsla Inu

Elon Musk kedvenc kriptovalutájának, a Shiba inut ábrázoló dogecoinnak komoly kihívója akadt a magyar vizslacoin személyében. 

A kutya-témájú dogecoin sokaknak már talán ismerősen cseng: Jackson Palmer és Billy Markus programozók még 2013-ban keltették életre a kutyás digitális eszközt, amely kezdetben poénnak indult, később azonban milliárdos üzlet lett belőle. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Elon Musk twitteres aktivitásának köszönhetően a dogecoin mára a tizedik legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta a világon, amelyet előszeretettel használnak személyes adományozásra is. A dogecoin hullámát meglovagolva a különféle kutyás kriptovaluták igen divatosak lettek világszerte, erre a vonatra ül most fel a magyar Hungarian Vizsla Inu is.

A vizslacoin mögött egy ötfős csapat áll, akik immáron több mint 1100 holderrel (hosszú távú befektető) büszkélkedhetnek, akiknek a fele magyar. A mémcoin különlegessége, hogy adakozni is lehet vele, a csapat ugyanis a befolyt coinok 10 százalékát menhelyi állatok megsegítésére különíti el. Az ígéretes projekt ugyan nemrég, csak néhány hete indult, de remélhetőleg idővel ez egyre több pénzt jelent majd, és sokan állnak be az ügy mellé, ám addig is az alapítók saját pénzből finanszírozzák az adakozást: elsőként a törökszentmiklósi Befogad-Lak hetven lakóját segítették meg fél tonna száraz táppal.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!