Újra üzen a NASA a földönkívülieknek

Nem ez az első eset, hogy az emberiség üzenet hagy a világűrben a földönkívülieknek, igaz eddig nem sok visszajelzés érkezett.

A tudósok 1974 óta írnak üzenetet az idegen intelligencia számára, az egyik legismertebb ilyen szöveg a 1977-ben útjára indított Voyager 1 és Voyager 2 fedélzetén elhelyezett két aranylemezen olvasható. A szakemberek az aranylemezekre írt különféle bonyolult kódok segítségével igyekeztek a földönkívüliek tudtára adni, hogy van még rajtuk kívül intelligens entitás az univerzumban, ám – tudomásunk szerint – sem erre, sem más üzenetre eddig nem érkezett válasz.


A kutatók azonban nem adják fel, nemrégiben is megfogalmaztak egy új üzenetet, amelyet a jövőben felküldenének a világűrbe. A NASA új „kozmikus” szövege bonyolult, bináris kódszavakat tartalmaz, amelyek célja egy univerzális kommunikációs eszköz létrehozása, ám ennyiben nem áll meg a történet: a kutatók hozzáadtak egy embereket ábrázoló grafikát is az üzenethez, kiegészítve egy gyors anatómiai összefoglalóval, valamint a DNS-ről és a periódus rendszerrel kapcsolatos információkat is csatoltak mellé – írja a Futurism a Scientific American cikke alapján. Emellett egy felhívást is megfogalmaztak a kutatók, amelyben arra kérik az üzenet megtalálóját, hogy lépjen velük kapcsolatba.

Az elmúlt években a szakértők több furcsa, rövid rádiójelet, ún.  gyors rádiókitörést (FRB) is észleltek a világűrből, amelyek kapcsán máig sok a kérdőjel. A legnépszerűbb magyarázatok szerint ezeket neutroncsillagok vagy fekete lyukak okozzák, ám sokan gondolják úgy, hogy a rádiójelekkel az idegen civilizációk próbálnak meg kapcsolatba lépni az emberekkel.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?