A jelek szerint kilátásba került egy új virtuális token bevezetése a Metánál, amelyet az alkalmazottak egymás között csak Zuck Bucks-nak, azaz Zuck dolcsinak neveznek.

A Facebook, vagyis a Meta már jó ideje próbál betörni a kriptopiacra, ám nincs könnyű helyzetben, ugyanis sokan gondolják úgy, hogy nem ajánlott megbízni egy olyan fizetőeszköz biztonságában, amelynek “létrehozója” többször is adatkezelési botrányokba keveredett. A közösségi cég azonban nem adja fel, most is egy új fizetőeszközön töri a fejét, amellyel többek között a tartalomgyártókat szeretné kifizetni. A Financial Times jelentése szerint a vállalat már javában dolgozik az alkalmazottak által csak Zuck Bucks-nak nevezett tokenen, amelyről egyelőre nem tudni, hogy a blokkláncra fog-e épülni vagy sem.

Emellett a cég ún. “társadalmi tokeneken” vagy “hírnév tokeneken” is dolgozik, amelyeket többek között arra használnának, hogy megjutalmazzák azokat, akik hasznos tagjai valamely Facebook-csoportnak. Érdekesség, hogy a jelek szerint a vállalat hagyományos pénzügyi szolgáltatásokban, például kisvállalkozói hitelekben is gondolkodik.

Mark Zuckerberg márciusban jelentette be, hogy a nem helyettesíthető termékek, vagyis az NFT-k az Instagramon is elérhetőek lesznek. Noha konkrétumokat nem árult el a Meta feje, úgy fogalmazott, hogy rajta vannak az ügyön, és az NFT-k már a közeljövőben megérkezhetnek a platformra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!