Régi álma teljesül a Twitter felhasználóinak az Edit, azaz a Szerkesztés gomb bevezetésével.

A közösségi médiavállalat végre megerősítette, hogy érkezik a régóta várt szerkesztés funkció, amellyel utólag is módosíthatóvá válnak a posztok, tehát nem szükséges kitörölni, és újra kiposztolni, ha valamit javítani szeretnénk a szövegben. Érdekes adalék, hogy korábban Jack Dorsey, a Twitter alapítója azt mondta, valószínűleg soha nem lesz ilyen funkció az oldalon, mivel a tweetek esetében az SMS-ek mintáját szeretnék követni.

Bár tudni pontosan, hogy mikor válik elérhetővé az újdonság, a Twitter úgy nyilatkozott, hogy valamikor az elkövetkezendő hónapokban lehet majd rá számítani. Azt viszont már biztosan tudjuk, hogy első körben csak a Twitter Blue előfizetők kapják meg a funkciót.

A hét híre volt, hogy Elon Musk, a Tesla és a SpaceX atyja bevásárolta magát a Twitterbe, mintegy 9.2 százalékos részesedést hasított ki magának a közösből, ezzel a közösségi médiaplatform legnagyobb külső részvényesévé vált (az alapító Jack Dorsey mindössze 2,25 százaléknyi részvénnyel rendelkezik). A szókimondó milliárdos néhány nappal a vásárlát követően posztolt egy szavazást, amiben arra kérte a követőit, hogy szavazzanak arról, legyen-e az oldalon szerkesztés gomb. Emiatt sokan úgy gondolták, hogy Musk érdeme a régóta várt funkció, a Twitter szerint azonban szó sincs erről, a gombot már tavaly óta fejlesztik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!