Szakadékba zuhant férfit mentett az Apple SOS funkciója

Az Apple SOS funkciója a közelmúltban megmentette egy snowboardos életét, aki egy gleccser közelében síelt a svájci helyek között. 

A 41 éves Tim Blakey az iPhone-jának köszönheti, hogy a mentőcsapatnak még időben sikerült kiérkeznie, és így ki tudott jutni abból a szakadékból, ahová snowboardozás közben belezuhant – számolt be róla a Business Insider. A hírek szerint a 17 éves snowboardozási tapasztalattal rendelkező férfi egy hóval fedett hasadékba esett, amit szinte lehetetlenség volt észrevenni.


Blakey egyedül volt, amikor a baleset történt, így csak a telefonjában bízhatott, mivel a hasadékból nem tudott segítség nélkül kimászni. Az iPhone-jában már csak 3% volt az akkumulátor töltöttsége, és víz is jutott bőven a kijelzőre, de szerencséjére volt 3G-kapcsolata, és így tudta használni a telefon SOS-funkcióját. Az öt gombnyomásos trükkel azonnal tárcsázta a segélyszolgálatot, akik 45 perccel később ki is értek a helyszínre. A férfi szerencsés volt, szalagsérüléssel megúszta a balesetet.

Nem ez az első és valószínűleg nem is az utolsó alkalom, hogy az Apple telefonja vagy órája életet ment: vagy azzal, hogy egy korábban diagnosztizálatlan betegségre hívja fel a figyelmet, vagy azzal, hogy vészhelyzetben értesíti az értesítendő kontaktot arról, hogy a felhasználó segélyhívást adott le. Tavaly októberben egy fiatal szingapúri férfi életét mentette meg az Apple Watch esésérzékelője, miután elgázolta egy furgon, és a tettes segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?