Gyerekeknek épít metaverzumot a Lego és az Epic Games

Szerződést kötött a Lego Group és a Fortnite-ot jegyző Epic Games egy gyerekeknek szóló metaverzum megépítéséről. 

Nagy fordulatszámon pörög a metaverzum körüli felhajtás, most éppen a számítógépes játékok fejlesztésével foglalkozó Epic Games jelentette be közleményében, hogy virtuális világ fejlesztésébe kezd a Lego Grouppal karöltve. Bár egyelőre nem közölt konkrétumot egyik cég sem, annyit azért elárultak, hogy egy magával ragadó, kreatív és lebilincselő digitális élményt szeretnének kiépíteni, melynek elsődleges célközönsége a gyerekek lennének.


A közlemény szerint olyan metaverzum kiépítésébe fognak, amely családbarát funkcióval biztonságos felületet biztosít a gyerekek számára. Kiemelték, hogy teljes mértékben tiszteletben fogják tartani a gyerekek magánszféráját, valamint a szülőknek is hozzáférést fognak biztosítani a virtuális világhoz.

Rengeteg a kritikus hang a metaverzum körül, különösen a  Mark Zuckerberg vezette virtuális világ kapcsán merül fel a legtöbb negatív vélemény. Bár a Horizon Worlds nevű közösségi platformot hivatalosan csak 18 éven felüli felhasználók használhatják, a valóságban számtalan fiatalabb felhasználó is bekerül a programba. Gyermekvédelmi szervezetek szerint ez komoly problémát jelent, mivel a szexuális ragadozók az elsők között jelennek meg a gyermekek körében is népszerű platformokon, amelyek ha nincsenek kellőképpen védve, megfelelő környezetet teremthetnek a gyermekbántalmazáshoz.

Az említett platformon egyébként már több szexuális zaklatás is történt, az egyik legismertebb eset során egy 43 éves londoni családanyát erőszakolt meg virtuálisan 3-4 avatár férfi még tavaly decemberben.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?