Hivatalosan is összebútorozott a Discovery és a WarnerMedia. 

Már tavaly tudni lehetett, hogy egyesül a WarnerMedia médiaóriás az ismeretterjesztő programkínálatáról ismert Discovery-vel, és Warner Bros. Discovery néven közös részvénytársaságot alapítanak. Az üzlet lezáráshoz számos jogi feltételnek kellett teljesülnie, ám most, hogy minden szervezet az áldását adta, hivatalosan is összeolvadhatott a két médiavállalat egy 43 milliárd dolláros megállapodás keretében.

A WarnerMedia tulajdonában van többek között az HBO, az HBO Max és a Cartoon Network/Adult Swim, míg a Discovery egyebek mellett a Discovery+-t, a Discovery Channelt és a TLC-t birtokolja.

Érdekes adalék, hogy nem sokkal az egyesülés lezárása előtt a WarnerMedia vezérigazgatója, Jason Kilar bejelentette távozását a cégtől, továbbá Andy Forssell, az HBO Max alelnök-vezégigazgatója és Ann Sarnoff, a vállalat stúdiókért és csatornákért felelős csoportjának elnök-igazgatója is lemondott.

Arról egyelőre még nem tudni, hogy az egyesülés hogyan érinti majd az előfizetői oldalt, ám a tervek szerint a jövőben a Discovery+ (a Discovery streamingszolgáltatója) és a HBO Max akár egy csomagba is kerülhet.

Az előző hónapban az Amazon és a Metro-Goldwyn-Mayer között is lezárultak a felvásárlási folyamatok, melynek eredményeképpen a legendás hollywoodi filmstúdió hivatalosan is a technológia óriás tulajdonába került. Ezzel többek között a James Bond- és a Rocky-filmek jogait is megkaparintotta a Jeff Bezos-féle vállalat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!